RSS

„Тайните на корейските занаяти“ се разкриват в София от 25 март

18 Март
„Тайните на корейските занаяти“ се разкриват в София от 25 март

По повод 25 годишнината от установяване на дипломатически отношения между Република Корея и Република България, корейското посолство организира редица културни събития.
Най-атрактивното от тях ще доведе в България 12 корейски майстори занаятчии, които ще покажат на българската публика тайните на корейските занаяти. В изложбата ще бъдат показани 140 експоната, включващи корейски традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти и много други.
Изложбата е озаглавена „Тайните на корейските занаяти” и ще бъде официално открита на 25 март 2015 от 18:30ч. в Изложбен център „Шипка“ 6 в столицата.

Изложбата е добра възможност за обмяна на практически опит и умения, и в същото време да покажем на българската публика че традиционните занаяти са част от съвременния живот на корейците, а не артефакти от миналото

– споделя Н.Пр. посланик Шин Менг-хо.

Два дни след официалното откриване, корейски майстори занаятчии ще направят и специална демонстрация на занаятите си. По време на своеобразната работилница посетителите ще могат да се включат в измайсторяването на „Najeon” – украса за огледало или “Chogo” – поставки от слама и трева.
Работилниците ще бъдат водени лично от майсторите Мьонг-дже Чонг и Сун-джа Хан. Местата са ограничени, затова, ако искате да докоснете до вълшебството на корейските занаяти, бъдете точни – 27 март от 18.30 в галерията на ул. Шипка 6.

Всеки, който посети изложбата до 9 април може да попадне на късметлийските два часа дневно, в които ще бъде почерпен с корейски традиционен чай с аромат на орхидея от с.Чеджу или ликьор Мунбе-джу – една от любимите напитки на династията Корьо (X-XІV в. ). А тези, които публикуват своя снимка от изложбата на facebook страницата на събитието, могат да спечелят корейски сувенир от посолството на Република Корея у нас.

По повод годишнината от двустранните дипломатически отношения, в Столичната библиотека бе открит и „Корейски кът”. Там на разположение на българската публика са разнообразни материали за съвременното развитие, културата и историята на Корея.

ВХОД: СВОБОДЕН

Advertisements
 

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s