RSS

София – домакин на международния „Панаир на куклите 2014“

01 Септ
София – домакин на международния „Панаир на куклите 2014“

От 16 до 22 септември, София ще бъде домакин на VIII–то издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ 2014”. Фестивалът ще представи разнообразна международна програма, която ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър.

Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2004 година той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ” ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша.
В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито, така и редица събития на открито – уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и други. Съвместно с Чешки център, ще бъде открита и изложба “Образци на чешката сценография” в СГХГ.

Фестивалът е уникален по своята същност, тъй като предлага на столичани и гостите на София досег до много европейски култури, които ще бъдат представени пред българската публика и условия за създаване на ползтворни контакти с творци от различни страни.

източник: Столичен куклен театър

 

Advertisements
 

Етикети: , , ,

One response to “София – домакин на международния „Панаир на куклите 2014“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s