RSS

ОТНОВО ОТКРИХА АсБЕСТ!

01 Апр
ОТНОВО ОТКРИХА АсБЕСТ!

Скандал разтърси кулоарите на световната политика. Оказа се, че сагата в Крим е била просто ход за отвличане на вниманието от наистина важните събития. Новината за новооткрития Асбест накара лицето на Путин да посърне и познайте кое да му се свие като петото колело от логото на олимпиадата.

„Не го очаквахме, Аллах,не го очаквахме“-това бяха думите на диктатор Аладин Барон Коен по въпроса.Този път проблемът наистина ще стане световен, защото са намесени твърде много хора. Султан Кьосен изказа песимистична прогноза въз основа на цялостния си поглед над света:
Нещата наистина ще станат все по-зле. Изходи няма. Всички се събират около един проблем, образувайки нещо, което е всъщност арена, а на арената сблъсъците са неизбежни. Така аз виждам нещата.

За сметка на това най-сериозният му политически опонент  Чандра Бахадур Данжи му отговори:

„Такова нещо няма и не може да се случи. Вярно е, че принципно хората не внимават къде ходят, това знам от личен опит, но не бива да бъдем такива фаталисти.Хората се бутат, настъпват, сблъскват всеки ден. Колизията е част от същетсвуването. Всичко това казвам от личен опит, а не наблюдения и предположения..Бъдете усмихнати и си гледайте в краката!“


Нашият екип реши да разнищи нещата и се свърза с единствения човек, който е наясно със случилото се. Изпратихме репортерът ни Бисер Пелински да вземе интервю. За първи път в историите на света,геймърите,журналистиката и научната фантастика, специално за „Диагноза: класик“ – Супер Марио.

Интервюто е публикувано със съкращения*

Бисер Пелински: Здравейте. За мен е чест.

Супер Марио: О,да.

БП:Разбрахме,че вие стоите в дъното на всичко.На целият този хаос, пораждащ тези митологеми и фетишизирани демони. В крайна сметка се оказа, че анимизмът стой в дъното на динамичната система от съчленими и съподчиними митологични структури,синкретично реконструираща тази напълно вещестевана и очовечена субективна реалност с мирогледни и парадигматични функции с цел……

***
БП:Ама вие сте анимационен герой, предмет на интензивна анимистична почит. Вие….

***
БП:ТОВА Е ГРАНДИОЗНО, ВЕЛИЧЕСТВЕНО, ПРОЧУТО, РЕВОЛЮЦИОННО, СЛАВНО, РОМАНТИЧНО, ЛЮБОВНО…

****

Супер Марио: Нещата са се развили твърде бързо. След хилядите търсения на „НГДЕК“ и„азбест“ е било нормално в крайна сметка да се стигне и до Асбест.Знаехме, че не можем да крием тази тайна вечно. Затова когато се вдигна толкова шум, заговори се дори за Луната, разбрахме, че трябва да се направи нещо. Обадих се на Серьошка!

БП:Изивненате на кого?

Супер Марио:Ох, извинете, ние понеже така си говорим. Искам да кажа Владимир Путин.

БП:Не, аз понеже и на мен ми казваха така едно време, ама по други причини и за това..

Супер Марио: Е,то така е на село. Може би има нещо общо, защото…

БП:Да, моля продължете.

Супер Марио:Обадих се на Серго. Той също беше притеснен. Говорихме. След няколко минути нещата бяха решени. Беше въпрос на няколко телефонни разговора.

БП:Значи това, че някой е поискал крем, пък Путин чул Крим и така се случило всичко не е  вярно?!

Супер Марио:Не, не. Няма нищо общо. Това е медийна измислица на хора, които търсят смешнотo във всичко. Вярно е, хванах Серьоша точно след като беше вечерял, но не крем,а постно кисело зеле. Истината за това как се сети за Крим е малко неудобна, нали разбирате, смущаваща. Ще кажа, че има нещо общо с находищата на ГАЗ на полуострова.

БП:Разкажете ни как се появи асбест, за какво ви беше?

Супер Марио:Е как за какво бе? За да строим! Как мислиш, че се строят всички тези блокове, замъци и карти за играта. Цялата ми кариера и изградена от това. Едва след години забраниха азбеста,но вече всичко работеше. Не може да спреш доминото по средата. Седиш и гледаш.

БП:Добре. Изглежда, щяхте да се разминете, ако името беше друго.

Супер Марио: Как така друго. Там имаше азбест, кръстихме го асбест. Какво му е странното. Когато отиваш на кино казваш „Отивам на кино“,а не „Отивам в Одеон да гледам „Вълкът от Уолстрийт“. Киното си е кино,азбестът-асбест.

БП:Какво точно се случи, как се стигна до тук.

Супер Марио: Еми някой от София, открил асбест, както казах,ровил си в интернет.Намерил градчета в Гуугъл. Вдигнал луд скандал. Как толкова хора може да живеят в град с находища на азбест, градът да се казва АЗБЕСТ,а в България едно училище да не може да съществува?!
Започнаха да ни наричат „убийци“. Всичко там било отрова. Било нехумнанно, грозно. След среща на дипломати, инспектори, драматурзи и клоуни се реши: Азбест при Азбест отива. Това значеше, че или трябваше да преместят НГДЕК в Асбест или да преместят града в НГДЕК. Тогава се появи твърдата позоция на министърът на културата на България, който каза, че НГДЕК няма да ходи никъде и ще си седи там, където е, където и да е това.

БП: Ужас! Шокиращо!

Супер Марио: Да, така е. Разбработва се цялостен план за пренасянето на града, което не е лоша идея. На територията на НГДЕК има доста място, за да се построят домове за населението, което е не повече от 70 000 души, а те така или иначе няма да живеят дълго, все пак нали, толкова много асбест там. Все пак всички са въодушевени. Ново място, нови хора, пък и кварталът бил модерен, с възможности за развитие. Бил предградие, а само заможните хора живеят в предградията.Така е на запад.

БП: Говорите за Модерно предградие.

Супер Марио: Да, Вие били ли сте там

БП: Не, никога не съм бил там, много се радвам за хората ,щом и те се радват, наистина ще имат много поводи за радост.Довиждане,чао,трябва да тръгвам.

Супер Марио:О,да. Благодаря, ще им предам.

Идолът на толкова много поколения не отговори на въпроса,дали мините в Асбест ще продължат да бъдат използвани.Факт е обаче,че НГДЕК даде нов тласък на света да се раздвижи.

Баш Анонимен

Advertisements
 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s