RSS

Античността през 21век vol.2 : ROCK!

13 Дек
Античността през 21век vol.2 : ROCK!

Като фен на рок и метъл направленията в музиката, няма как да не им обърна по-специално внимание. Следете блога ни, защото някоя от следващите стаии в рубриката, по която работим от доста време, ще се появи..скоро.
Засега обаче ви представяме творчеството на няколко рок групи, които пеят песни на добре познатия ни латински език, възприеман от някои като втори майчин. И тук не говорим за две фрази от „Отче наш“, някоя и друга молитва, „Galia est pacata“ при Eluveitie или нещо подобно, а за текстове наполовина или изцяло на латински.
Различната извънучебна употреба на езика като че ли заема доста голяма част от публикациите ни, но пък будят голям интерес (поне у нас).. За съжаление urban старъгръцкият е далеч по-трудоемък и едва ли много-много хората се захващат с него, камо ли да пеят песни, да превеждат Ботев или да се задълбочават в „уличния“ изказ , та и ние да ви покажем това-онова или сами да поправим този факт.

Впрочем, ето един блог, разглеждащ латинските текстове в метъла, в който блог човек може да си изгуби уикенда. На този адрес, enjoy, народе.

Започваме с няколко парчета на „In Extremo“:Други примери, които можем да ви дадем:Едно фенско видео, в което са събрани хоровите части на латински език в песните на симфоничната метъл група Epica:

Р.Б

Advertisements
 

Етикети: , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s