RSS

Античността през 21век vol.1

05 Окт

Помните ли онази статия в „Диагноза: Класик“, в която тествахме познанията ви по старогръцки и латински, разглеждайки как биха звучали някои песни, ако тези езици не бяха мъртви..Замислили сме всяка седмица (по възможност) да пускаме по нещо подобно и да го развием като рубрика. Ще обърнем внимание на книгите, изпълнителите, филмите..
Този път се спираме на модата. Че какво й е на нея? Модата не винаги е добра; можеш да кажеш,че имаш стил, но не забравяй, че той винаги може да бъде добър или лош. Що се отнася до Средновековието, дизайнерите залагат повече на окраските от този период, тук-там слагат по някой корсетец, но липсват онези пищни рокли на дворцовите дами и интересните мъжки костюми..

images (1)И като че ли времето на претруфеното кифленство отмина. Т.нар кифли бяха съсредоточили цялото си внимание върху модата от 80тте години на 20век. Не е Древен Рим, но пак е нещо- диско дивите се завръщат: 30 years after. Характеристики: силно топирана коса, ярко червило, обеци с радиус 20дм., ластични дънки/клинове + високи токчета,блузка с животинска щампа, силен грим. Duckface-овете едва ли са били на върха на популярността преди три десетлетия, но outfit-ът, избран за едното ходене до магазина, говори достатъчно ясно.

Диско неоновите цветове като че ли бяха на върха това лято (не знам, не следя много нещата?). Но вариантът на ходещи из София Афродити с туники/рокли от типа „отпред късо, отзад модерно“..не е як. Напоследък се залага и много на пищните бижута и златни накити, характерни за Античността.

Ancient fashion nowadays

Това, което ме учуди най-много тази седмица, беше колекцията на Долче и Габана, вдъхновена от византийските култура и изкуство. Това е висша мода, но винаги ще се намерят луди, които биха носили подобни странни дрехи в ежедневието си.
И докато винтидж периодът е на мода, някои са все още останали в древността и се разхождат само по препаска.
Що пък да не си взема едно пуловерче за зимата с Юстиниан Велики?

Р.

Byzantium fashionByzantium fashion
Byzantium fashion
80s-style-clothing-horz

Advertisements
 

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s