RSS

Култура: Концерти и събития, септември-октомври 2013г.

23 Септ
 • 10- 25.09 : Първа национална изложба на българския комикс, ул. Шипка 6 – За участие са избрани повече от 100 художници с близо 600 пана.
 • 17-24.09. София Фото Фест-  С изключителната изложба на известните фотографи Ken Schels, Ed Keating, Stephen Dupont, Ken Light, Arjen Zwart, Michael Ackermann, Jeffrey Wolin, Jeremy Sutton Hibbert, Hai Zhang, „София Фото Фест” ще открие първото си издание в Деня на София.
  Седмицата на фотографията, организирана от  БГ Прес Фото, ще се проведе от 17 до 24 септември 2013 г., с основен домакин Vivacom Art Hall. 23.09: – 10:00 до 12:30 ч., кафе-галерия „Фотосинтезис” – Лекция: Цветян Томчев представя Бг Прес Фото и идеята за създаването на Музей на фотографията в България 24.09 – 10:00 до 12:30 ч. и от 14:00 до 15:30 ч., Виваком Артхол – Ден за обсъждане и впечатления от изложбите, семинарите и лекциите от София Фото Фест/2013. – 17:00 ч., Виваком Артхол – Официално закриване
 • 25.09-22.11 : Седмият фестивал „Изкуството на Барока” ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски” и Евангелска методистка църква „Д-р Лонг”
 • 26.09 : 18ч., В зала „Елит” на Дом на културата „Красно село” ще се проведе възпоменателна вечер „Приказка за стълбата”, посветена на 115-та годишнина от рождението на големия български поет Христо Смирненски.
 • 26.09- 06.10 : За пети път ще се проведе фестивала за скандинавско и прибалтийско кино „Северно сияние” в салоните на Дом на киното, Евро Синема и Червената къща (цени на билетите от 4 до 7лв.) . Програмата ще представи шедьоври от игралното и документалното кино от Дания, Норвегия, Финландия, Швеция и Литва. Програма на фестивала и повече информация- тук.
 • 27.09 : Metallica се завръщат у нас – този път с ново шоу в 3D формат- Through The Never , което ще гледаме едновременно с целия свят – ексклузивно в IMAX3D от 27 септември до 3 октомври и в 3D кината в цялата страна с лимитирани прожекции между 4 и 6 октомври.
 • 27.09 : НДК , Панаир на науката и иновациите 2013 – научен ученически конкурс, организиран от клуб “Млади таланти”. Панаирът се провежда в рамките на европейската инициатива “Нощ на учените”, всеки последен петък на септември. На панаира могат да се включат всички ученици и студенти първи курс, с проекти в областите на природоматематическите и техническите науки и информационните технологии. Панаирът е афилииран към Intel ISEF, най-големият научен конкурс на предуниверситетско ниво, който дава огромни възможности за контакти и поле за изява на младите учени. Победилите на Панаира на науката и иновациите проекти, до три на брой, получават правото да участват на Intel ISEF.
 • 01.10 : 18ч., В пиано бара на Столична библиотека, Столична община организира празнично отбелязване на 1 октомври – Ден на поезията /България/, Световен ден на музиката /ЮНЕСКО/ и Международен ден на възрастните хора /ООН/. В програмата ще участват Росица Ганева, Благовест Зерлиев и Илия Ангелов. Ще бъде представена и книга, издадена по случай 100-годишнината от създаването на Съюза на българските писатели.
 • 02.10 : Театрален спектакъл за 16-годишнината на Културно-информационния център на българското национално малцинство „Босилеград” – Ще бъде представена постановката „Здравей, обичам те!“ , по текстове на Уди Алън, Дейвид Мамет и Нийл Саймън. Романтична комедия с неочакван край, участват Бойка Велкова и Стефан Спасов.
 • 03.10 : 20,30ч; клуб RBF, концерт на Paul Di’Anno, легендарният певец от първите два класически албума на IRON MAIDEN – Iron Maiden и Killers. Култовият вокал обяви преди година, че през 2014г. ще се откаже от концертните изяви и това ще бъде последното му турне. Той пристига заедно с гръцката група SORROWFUL ANGELS.
 • 03.10 : 21ч., Концерт на JOE LYNN TURNER- Певецът ще гостува в София, за да открие нов клуб – JOY Station, придружен от Николо Коцев и КИКИМОРА
 • 11.10 : Екозтичната метъл група Orphaned Land с концерт в столичния клуб Mixtape 5.
 • 22.10 : 20ч., клуб RBF ; Четвъртото гостуване на Leprous у нас. Турнето ще премине през 42 града, а София попада във втората му част, по време на която подгряваща група ще имат честта да са поляците Blindead.
 • 27.10 : клуб Mixtape 5 ; Ексклузивен самостоятелен концерт на Leaves’ Eyes + Atrocity
 • 30.10 : 19ч., Зала 1, НДК ; Концерт на  Tom JonesИзкуството на Барока 2013Severno sianie Fest 2013Izlojba comics
Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на септември 23, 2013 in Културен афиш

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s